Aromás ecetek

Kapron érlelt almaecet, ” Erős gyomor” :

A szervezetünkben az eddigi vizsgálatok alapján 25 000 féle vírus-, baktérium, gombával élünk „szimbiózisban”. A almaecet egyik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a bélrendszerben lévő káros jelenlévőket gátolja, a hasznosakat pedig támogatja. A kapor a maga tulajdonságaival erősíti a gyomor és a bélrendszer munkáját, így javítja az emésztést. Mellékhatása, enyhíti a felfúvódást.

 

Citromfüvön érlelt almaecet, ” Édes alvás” :

Az almaecet jótékony hatását fokozza az ideg és szívnyugtató, görcsoldó citromfű. Ezáltal biztosítja a jó elalvást.

 

Tárkonyon érlelt almaecet, ” Jó emésztés”:

Az almaecet savanyúságával és lúgosításával a májat támogatja és a vesén keresztül az emésztésre jótékony hatással bír.

 

Rózsán érlelt almaecet, ” Bársonyos bőr” :

Az almaecet, mely vírus,baktérium, gombaölő hatását a bőrön keresztül is tökéletesen kifejti, a rózsaolaj, puhító, bőrtápláló illóolajával hozzásegít a bársonyos bőr kialakulásához.

 

Orbáncfüvön érlelt almaecet: “Jó hangulat” :

Az orbáncfű, mint a népi nevén „Jézus vére” fűszernövény, a májon keresztül az idegrendszerre hat és a stresszoldó hatása révén segít a jó hangulat elérésében.

 

Fokhagymán érlelt almaecet, “Erek kéményseprője” :

Az egyik legfontosabb antibakteriális fűszerünk a fokhagyma, mely az ereket, szívet is karbantartja. Az almaecettel ízületi problémákra, nyugtató, fájdalomcsillapító és építő tulajdonsággal bír. Külsőleg ízület problémákra, érzékeny bőrűeknek hígítani kell. Belsőleg antibakteriális és szívrendszeri , vérnyomásbeli problémákra, hígítva használható.